14. 9. 2015

trip to the HIGH TATRAS

Dnes som tu s foto príspevkom, v ktorom vám ukážem môj trip do Vysokých Tatier. Do Tatier nechodím často, aj keď to mám pomerne blízko. Je to veľká škoda, pretože som ani nevedela, ako krásne tam je. Jasné pár krát som bola, ale nie tak ako teraz - normálne surovo sme sa šplhali na vrchol! Konkrétne sme sa vybrali na Téryho chatu, ktorá je pokiaľ viem, najvyššie položená chata v Tatrách - 2015 m.n !!! K hrebienku sme sa vyviezli lanovkou, a potom sme šľapali 3 hodiny. Musím sa priznať - v tento deň som sa prekonala asi tak ako nikdy. Vedela som do čoho idem, ale nemyslela som si, že to bude až také! Posledné záverečné stúpanie to už bolo také, že som si myslela že to nedám. Tá chata sa akoby každým krokom vzďaľovala alebo čo. Ráno na začiatku bola všade hmla, takže až keď sme za nejakú hodinku vyšli vyššie, uvidela som do čoho idem. Keby tam tá hmla nebola a ja by som videla tie hory úplne na začiatku z dola, neviem či by ma tam niekto dotiahol! Ale vôbec neľutujem, že som bola. Tie skaly, stromy, hmla a tie hory - nevedela som sa na to vynadívať. Keď sme konečne došli na tú chatu tak si hovorím - no, chata na skale, všade hmla a čo teraz, dám si čaj a naspäť? Asi po piatich minútach, keď sa hmla rozplynula, som normálne neverila vlastným očiam. Predo mnou sa nejakým záhadným spôsobom objavilo pleso, ktoré tam určite dovtedy nebolo také čisté, že hory v pozadí vyzerali akoby rástli do zeme! Neskutočné to bolo. Rozprávkové. Tak sa sami presvedčte, nech to tu len neospevujem.








konečneee




moja fav s betkou♥ IG: bethanie1712



Napíšte mi, či ste už v Tatrách boli a či sa vám fotky páčia aspoň tak ako mne<3 
vaše blogy si rada prečítam:)

12 komentárov:

  1. Blog vieš začnem zhurta haha.
    Tatry milujem viac ako poniektoré mestá, osobne som ich už pár krát zdolal (3-4) bol som až úplne hore ale teraz ma nenapadne názov "ale som big lover".Fotky su ako z tumblru takže TOP TOP fotky krásne parádne sánka dole .Chaty mám tiež všetky za sebou a osobne Téryho je jedna z fav pre mňa bola parádna ešte Zamkovského chata určite keď tam budeš pozri! No to pleso určite čakal na teba aby sa zjavilo myslím, určite si čarovná xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jej ďakujem<3 cestou sme zašli aj na Zamkovského, aj na Reinerovu, ktoré boli tiež neskutočné!

      Odstrániť
  2. Panebože, tam je to vážně kouzelné! A ta poslední fotka! Tam se musí fakt krásně fotit!! :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, je tam fakt neuveriteľne - treba to zažiť. A pre tých čo tam idú s foťákom, je to raj:D:)

      Odstrániť
  3. Skvelý článok! Tatry sú prekrásne! :) Ja veľmi rada chodím do Tatier. Či sú to Nízke alebo Vysoké Tatry, to mi je úplne jedno, pretože jedny aj druhé majú svoje čaro. Veľmi pekné fotky. Podarili sa ti.
    Domi Lap

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj! Nominovala som ťa do Liebster Award Tagu. Otázky nájdeš tu: http://domilap.blogspot.sk/2015/09/liebster-award-tag.html#more
    Domi Lap

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne fotky ! :) Vidno, že si si to užila ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, áno užila a veľmi:) tvoj blog mám veľmi rada!

      Odstrániť
  6. Krásne fotky, mimochodom nominovala som ťa do Liebster Award Tagu :) Otázky, ale aj pravidlá nájdeš TU: http://inspireunivers.blogspot.sk/2015/09/liebster-award-tag.html#more :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fotky jsou krásné, v Tatrách jsem byla tak 4x a vždy jsem si to užila. Super :)

    Bella z Belliny tajnosti - můj tajný, 100% autentický deníček o všem, co nemohu běžně řešit s ostatními

    OdpovedaťOdstrániť